Dieta suedeză. Cum să arăți fabulos și să scapi de 5 kilograme rapid!

de: Elena
12 06. 2020, 14:50

Suntem în plină vară și kilogramele în plus, mai ales cele acumulate în perioada în care am stat în izolare, ne dau bătaăi de cap uriașe.

Iată cum să slăbești până la 5 kilograme în numai 7 zile, cu celebra dieta suedeză. Se pot consuma toate grupele de alimente, dar cu măsura este cheia reușitei.

Meniul unei săptămâni care te va scăpa de 5 kilograme!

Luni
Mic dejun: 1 pahar de lapte cu conținut redus de grăsime și terci din făină de hrișcă.
Prânz: 100 g brânză de vacă, salată de roșii, ceapă și piper și un pahar de lapte cald.
Cina: 3 cartofi copți, 200 g de sfeclă de zahăr la care se adaugă smântână cu conținut redus de grasime, 1 felie de pâine neagră.

Marți
Mic dejun: 1 pahar de lapte și terci din făină de hrișcă.
Prânz: 250 g de pește fiert, 2 cartofi fierți, salată verde cu o linguriță de ulei vegetal.
Cina: 200 g de salată din varză albă și ceapă, la care poți adăuga o linguriță de ulei vegetal și 1 ou fiert, 1 pahar de lapte.

Miercuri
Mic dejun: 1 pahar de lapte, 60 g brânză de vaci, 1 felie de pâine neagră.                                                                                 Prânz: 250 g pui la cuptor fără piele, 100 g de salată de legume la alegere, 1 pahar de suc natural de mere.
Cina: 150 g de piure de cartofi, 80 g de brânză de vaci, 1 felie de pâine neagră, un pahar cu lapte.

Dieta suedeză. Cum să arăți fabulos și să scapi de 5 kilograme rapid!

Joi
Mic dejun: 1 pahar cu suc natural de mere, 2 felii de pâine prăjită.
Prânz: 100 g de terci din făină de hrișcă, la care adaugi o bucată mică de carne fiartă, 150-200 g de mere sau portocale.
Cina: 100 g orez brun, 150 g de salată de roșii, ceapă și o linguriță de ulei vegetal, 1 pahar de lapte.

Vineri
Mic dejun: 1 pahar de iaurt cu conținut redus de grăsime, 1 portocală.
Pranz: o bucățică de pui fără piele, 100 g de cartofi fierți, o ceașcă de ceai fără zahăr.
Cina: 150 g căpșuni sau portocale, 200 g din orice fruct la alegere(mere, pere, kiwi, prune etc), 1 pahar de suc natural de mere.

Sâmbătă
Mic dejun: 1 pahar de lapte, 200 g de terci din făină de hrișcă.
Prânz: 150 g de cartofi fierți, 150 g de carne fiartă, 1 măr, 1 portocală.
Cina: 100 g de orez brun, 200 g de salată din varza albă, castraveți, piper verde, ceapă și o linguriță de ulei vegetal.

Duminică
Mic dejun: 1 pahar de lapte, 150 g de orez brun fiert.
Prânz: 200 g de pește fiert sau prăjit, 100 g de cartofi fierți, 1 măr, 1 portocală, 1 ceașcă de suc natural de portocale.
Cina: salată din legume la alegere, 1 felie de pâine neagră, 1 măr, 1 pahar de suc natural de mere.

PONT! Este recomandat să bei un pahar mare de apă înaintea fiecărei mese. Poți să pui și puțină zeamă de lămâie în apă.